Első alkalommal a könyvtárban

Könyvtárlátogató lehet minden személy nemzetiségre, származásra, vallási hovatartozásra, nemre, szociális helyzetre való tekintet nélkül. Látogathatja az intézmény művelődési és kultúreseményeit, igénybe veheti a könyvtár kiegészítő szolgáltatásait, úgymint nyomtatás, fénymásolás, szkennelés stb.

A könyvtár olvasójává kizárólag személyes látogatás során, beiratkozást követően válhat az érdeklődő.

A beiratkozás feltétele az érvényes személyazonosító igazolvány. Gyermekek és serdülők (16 éves korig) esetében a törvényes képviselő adatai is szükségesek.

A regisztrációs adatlap kitöltésével és aláírásával az olvasó elfogadja a könyvtárhasználati szabályzat rá vonatkozó pontjait.

Az olvasójegy azonnal átvehető, érvényessége egy év. Ezt követően az éves díj befizetésével a tagság újabb egy évre meghosszabítható. A könyvtárhasználati díjak az aktuális díjtételek szerint kerülnek kiszabásra.

Tájékozódás a könyvtárban

A Galántai Könyvtár az olvasószolgálat, kölcsönző (felnőttrészleg), gyermekrészleg, helyismereti részleg és olvasóterem részlegeire különül.

Az Olvasószolgálat, kölcsönző (felnőttrészleg) a könyvtárépület földszintjén található. Fellelhető itt a szépirodalom, szakirodalom, ismeretterjesztő irodalom széles skálája szlovák és magyar nyelven.

A Gyermekrészleg a könyvtárépület második emeletén található. A részleghez tartozik a játszóház kényelmes ülőkéivel és a gyermeksarokkal. Ezen az emeleten került kialakításra a klubhelyiség, mely számos beszélgetés, kiállítás és gyermekprogram színhelye.

Az Olvasóterem mintegy 70 különböző folyóirattal várja az éredklődőket. Ezek mindegyike helyben olvasható, vagy a nyilvántartási lap kitöltése után szabadon kölcsönözhető. Nyilvántartási lap létrehozása érvényes könyvtárbérlethez/olvasójegyhez kötött.

A Galántai Könyvtár és a Lőcsei Matej Hrebenda Vakok és Gyengénlátók Szlovák Könyvtára együttműködésének köszönhetően a könyvtár hangoskönyv-kölcsönzést biztosít. A szolgáltatás látássérültek, valamint egyéb fogyatékkal élők számára érhető el. A kölcsönzés feltétele az érvényes személyazonosító igazolvány, illetve

  • fogyatékossági igazolvány,

  • vakok és gyengénlátók valamely egyesületének tagsági igazolványa,

  • orvosi szakvélemény (más fogyatékkal élők esetében kötelező)

bármelyikének felmutatása.